Principală » Fişiere » Programe diverse

ElCaPro 3.8 - Calcularea VFO și FI pentru TxRx
[ Descarcă de pe server (194.2 Kb) ] 2018-04-24, 11:50:49

    Acest program scris în Excel constituie o modalitate rapidă şi precisă de calculare a valorilor optime pentru oscilatoarele locale şi frecvenţele intermediare în vederea proiectării unui transceiver sau receptor cu simplă sau dublă schimbare de frecvenţă, cu prima frecvență intermediară fixă sau variabilă. În funcţie de valorile oscilatoarelor locale şi ale frecvenţelor intermediare pe graficul destinat acestui scop se pot vizualiza eventualele puncte de interferenţă ale armonicelor oscilatoarelor în banda de lucru sau în frecvenţa intermediară, putându-se astfel evita situaţiile inconvenabile.

     Este prevăzută și afișarea grafică a rezultatelor calculelor precum și o serie de instrucțiuni (HELP) pentru înțelegerea și utilizarea mai facilă a programului.

  De asemenea, de pe această pagină se mai pot accesa şi paginile web "hamradio.ro" şi "radioamator.ro" precum şi pagina web YO7AQM.
Categorie: Programe diverse | Adăugat de: Clarry | Tag-uri: yo7aqm, Oscilator local, frecventa intermediara, codreanu laurentiu, VFO
Vizualizări: 69 | Descărcări: 9 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Categoriile secţiunii
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0