Principală » Fişiere » Programe diverse

Program de calcul transformator de retea (ElCaPro 4.10)
[ Descarcă de pe server (828.1 Kb) ] 2017-07-26, 12:55:19
Acest program scris în Excel constituie o modalitate rapidă şi precisă de calculare a transformatorelor de rețea aflate în componența diverselor dispozitive electronice și electrotehnice. Programul permite calcularea, în funcție de tensiunea și inten-sitatea necesare utilizatorului, a secţiunii miezului, numărului de spire,diametrului conductorului, şi a celorlaţi parametri caracteristici unui transformator de reţea. Sunt permise un număr maxim de 10 înfăşurări secundare, ceea ce este mai mult decât suficient. Sunt calculate caracteristicile pentru transformatoare bobinate pe o singură coloană, pe două coloane şi pe miez toroidal.
        Algoritmul de calcul vizează următorii parametri: tensiunea şi intensitatea înfăşurărilor, puterea, inducţia miezului, frecvenţa reţelei, secţiunea miezului, densitatea maximă de curent admisă pentru conductor, grosimea carcasei, factorul de umplere, numărul de spire şi diametrul conductorului (inclusiv diametrul cu izolaţie în funcţie de tipul acesteia), lungimea şi greutatea aproximativă a conductorului, izolaţia între straturi şi înfăşurări, rezistenţa înfăşurărilor şi pierderile pe fiecare înfăşurare la consumul maxim, totalul pierderilor în cupru şi în miez şi greutatea totală aproximativă a transformatorului.

 

 

Categorie: Programe diverse | Adăugat de: Clarry | Tag-uri: transformator de retea, transformator toroidal, yo7aqm, calcul transformator de retea
Vizualizări: 576 | Descărcări: 142 | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Categoriile secţiunii
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0